Tsunami-benefiet Berchem brengt ruim 7.000 euro op

287 djembé-spelers deden het Alpheusdal in Berchem zondagavond even op zijn grondvesten daveren. Daarnaast traden tussen 11 en 23 uur nog tientallen bekende artiesten op voor het goede doel.

jforier

De jongste twee weken zijn Dirk Bosman en Dirk Coryn bijna dag en nacht bezig geweest met de organisatie van de grote Berchemse Tsunami-benefiet. ”We hebben bloed, zweet en tranen gelaten”, zegden Dirk en Dirk zondagavond, ”maar het was meer dan de moeite waard. Met de ingezamelde 7.000 euro dragen alle bezoekers en deelnemers hier vandaag hun steentje bij tot de wederopbouw van de getroffen gebieden.” Hoogtepunt van de dag was het djembé-optreden van wel 287 deelnemers onder leiding van Walter Mets.

”Een schitterende vertolking,”, getuigen Lisette en Lydia uit Borsbeek. ”Wij vonden het onze plicht om deze benefietactie te steunen en hebben bijna alle optredens meegemaakt.” Of ze zich geamuseerd hebben? ”Zeker en vast, de artiesten waren schitterend. Het is een prachtige dag geworden.” Nochtans zag het er even naar uit dat het benefietconcert niet op de verhoopte belangstelling kon rekenen. Maar naarmate de avond vorderde, vonden de mensen toch de weg naar het Alpheusdal. Peter Van Lint, hoofd van de Witte Tornado’s, was peter van het benefietconcert.

”Ik heb de ramp persoonlijk meegemaakt tijdens mijn vakantie in Phuket. Het menselijke leed en de aangerichte ravage zijn nauwelijks onder woorden te brengen. Ik heb dan ook enorm graag meegewerkt aan dit schitterende initiatief. In het bijzonder wens ik de mensen van de stadsreiniging te danken. Zij hebben op hun eentje gezorgd voor maar liefst 3.000 euro.” Het district Berchem heeft zich onder impuls van districtsschepen Peter Raats (sp.a) vanaf de eerste minuut achter de benefiet geschaard. ”Het district heeft een subsidie van 1.000 euro uitgetrokken om bepaalde kosten van de organisatie te betalen. Naast deze financiële steun zijn wij de voorbije weken intensief op zoek gaan gegaan naar sponsors en vrijwilligers”, vertelt Peter Raats.

Geen benefietconcert zonder de belangeloze medewerking van een schare artiesten en BV’s. Onder meer Luc Caals, Will Ferdy, Garry Hagger, Tony Cabana, Jean-Marie Pfaff en Jacques Vermeire gaven in Berchem het beste van zichzelf. Ook Eddy Wally kwam uit het verre Zelzate naar Berchem afgezakt. ”Dit is al mijn derde optreden voor Tsunami 12-12 in enkele dagen tijd”, aldus de alombekende en geweldig sympathieke charmezanger.

Nu in het nieuws