Sint-Andries wil duidelijkheid over jeugdherberg

De Stuurgroep Sint-Andries is niet te spreken over ”het gebrek aan communicatie” rond de bouw van een jeugdherberg aan het Bogaerdeplein in Antwerpen.

jforier

Zaterdag schreef Gazet van Antwerpen dat de bouw van de jeugdherberg al een vertraging van zes maanden heeft opgelopen, omdat er meningsverschillen zijn tussen de architecten en bouwheer Toerisme Vlaanderen. ”Alleen al het feit dat we die problemen uit de krant moeten vernemen klopt niet”, zegt Nico Volkeryck van de Stuurgroep Sint-Andries. ”In augustus van vorig jaar werd er een overlegcharter getekend dat moet garanderen dat de buurtbewoners regelmatig op de hoogte worden gehouden van het dossier.” Dat er niets gezegd is over de problemen met de architecten vindt Nico Volkeryck ”niet kunnen”. ”Eigenlijk zou er eind november van vorig jaar al een vergadering zijn over de stand van zaken in het dossier. Maar die vergadering heeft nooit plaatsgevonden.” Nico Volkeryck herinnert eraan dat de meeste buurtbewoners aanvankelijk geen voorstander waren van een jeugdherberg op het Bogaerdeplein.

”De voorkeur ging uit naar de bouw van betaalbare gezinswoningen en het behoud van een plein. De jeugdherberg was voor ons slechts tweede keuze. Als de communicatie over dit project niet verbetert vrees ik dat er opnieuw protest gaat komen tegen de jeugdherberg.”

Nu in het nieuws