Oudestraat Wilrijk is compleet nieuwe straat

Twee maanden vroeger dan voorzien mocht districtsschepen Wendy Geens (Groen!) zaterdag het traditionele lint doorknippen in de vernieuwde Oudestraat.

jforier

Met de grondige heraanleg van één van Wilrijks oudste straten werd half februari van vorig jaar begonnen. Toen aannemer Vedor al na enkele weken failliet ging en de werken werden stilgelegd, leek een rampscenario in de maak. Maar dankzij de inspanningen van het district én van de nieuwe aannemer DCA kon het eerste gedeelte zoals gepland nog voor het bouwverlof worden afgewerkt. En nog net voor de eindejaarsfeesten werd de hele straat voor het verkeer opengesteld. De buurtbewoners toonden zich enthousiast tijdens de gelegenheidsdrink onder de treurwilg op het pleintje aan de kruising met de Boekstraat. ”Nu mogen ze onze straat gerust de Nieuwstraat noemen”, vond een trotse Angèle Dhooge, die met haar man Gerard in 1952 als één van de eersten kwam bouwen langs de kasseiweg, die toen nog grotendeels doorheen weiland liep. ”Ze hebben er echt iets moois van gemaakt”, zegt ze gemeend.

”Alleen spijtig dat we al zo oud zijn. We hadden er best wat langer van willen genieten.” ”En ik had er graag nog een fietspad bij gezien”, komt buurvrouw Simonne Franckx tussen. Maar ook zij is blij dat het leed geleden is en dat de miserie die stof en slijk met zich mee brachten achter de rug ligt. Het district investerde 1,2 miljoen euro in de heraanleg van de Oudestraat. De stad nam de kosten voor de rioleringswerken voor haar rekening.

Nu in het nieuws