Rechtbank Antwerpen opent proces over oplichting met timesharing

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is woensdag een zaak ingeleid van een grootschalige oplichting met timesharing. Het parket had 105 gedupeerden laten oproepen, maar slechts 36 stelden zich ook daadwerkelijk burgerlijke partij. De zaak wordt op 13 april behandeld.

Belga

De meeste gedupeerden hadden gereageerd op advertenties in kranten en reclamebladen waarin luxeappartementen te huur of te koop werden aangeboden voor een bepaalde periode. Ze telden tussen de 250 en de 600 euro neer voor een verblijf van één of twee weken in het Spaanse Salou of Calpé. Maar hun vakantiedroom spatte als een zeepbel uit elkaar toen bleek dat de optrekjes in werkelijkheid niet bestonden. De vier beklaagden streken in totaal ruim 54.000 euro op en worden vervolgd voor valsheid in geschrifte, heling, oplichting en poging tot oplichting.

Ronny M. (34) uit Edegem is met deze zaak niet aan zijn proefstuk toe. In 1998 werd hij veroordeeld tot 18 maanden cel. Hij had in het kader van 'Kom op tegen Kanker' taarten verkocht voor het goede doel. De opbrengst had hij in eigen zak gestoken en zijn klanten wachten nog steeds op hun taart.