Gratis rijopleiding voor 1.000 Antwerpse senioren

Print
Een aantal Antwerpse senioren kan zich vanaf maart inschrijven voor een gratis rijopleiding. Het initiatief gaat uit van de Antwerpse politie en wordt gesteund door de federatie van autorijscholen (FAB).
Er wordt gemikt op duizend deelnemers tegen eind 2005. Dat heet Georges Van Aerschot, voorzitter van de FAB dinsdag bevestigd.
"De opleiding bestaat uit een theoretische cursus van drie uur. Daarna worden de senioren gescreend op een circuit in de stad, waarbij ze op een minimum aan tijd geconfronteerd worden met een maximum aan situaties", zegt Van Aerschot.

Bedoeling is de senioren een reeks belangrijke nieuwigheden in het verkeer aan te leren. "Wat is een speelstraat? Waar moet ik op letten bij het oprijden van een rotonde? Hoe zit het met het nieuwe boetesysteem? Het zijn maar een aantal vragen en situaties die aan bod komen tijdens de opleiding", verduidelijkt de FAB-voorzitter.
Na de opleiding krijgen de deelnemers feedback. "Het gaat om een informatieve evaluatie. De deelnemers lopen niet het gevaar om hun rijbewijs kwijt te spelen," aldus nog Van Aerschot. Is het project een succes, dan wordt het in de toekomst mogelijk uitgebreid. Het huidige initiatief wordt alvast gefinancierd door de stad Antwerpen.
MEEST RECENT