Johan Museeuw blijft staalhard ontkennen

Print
Oud-wielrenner Johan Museeuw blijft staalhard ontkennen dat hij ooit zijn toevlucht heeft gezocht tot verboden middelen, ook nadat de krant De Morgen de processen-verbaal van het parket van Kortrijk kon inkijken. Uit die pv's valt af te leiden dat de ex-renner in 2003 wel degelijk de verboden producten aranesp en epo nam.
Johan Museeuw reageerde zaterdagmorgen in Diksmuide, op een wielermeeting ten voordele van de slachtoffers van de tsoenami in Azië, kort op de nieuwe beschuldigingen. "Ik voel me goed en heb niets te verbergen", klonk het. "Ik heb niets misdaan. Ik heb alleen mijn job proberen uit te oefenen, de afgelopen jaren. Blijkbaar moet ik van mijn sokkel gehaald worden."
Over de grond van de zaak wilde Museeuw niets kwijt: "We gaan het debat op de juiste plaats voeren".

Volgens zijn advocaat Jozef Lievens speelt Museeuw het spel correct. "Mijn cliënt zal geen verklaringen afleggen die het onderzoek kunnen schaden. Wat nu gebeurd is, kan niet door de beugel. Het onderzoek is niets meer waard. Dit is een regelrechte schending van het vermoeden van onschuld, waar iedereen recht op heeft", aldus meester Lievens.

Vader Eddy Museeuw wijst met een beschuldigende vinger naar de media, die volgens hem het imago van zijn zoon willen schenden. Over de onschuld van Johan is hij formeel: "Jullie mogen mijn kop afsnijden als jullie kunnen bewijzen dat hij iets genomen heeft!"

.

Nu in het nieuws