Justine Henin verdedigt titel niet op Australian Open

Justine Henin-Hardenne zal haar titel op de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het seizoen, niet verdedigen. De olympisch kampioene liep een knieblessure op en moet enkele weken rusten.

Belga

BR>

Ook het WTA-toernooi van Sydney, dat zondag van start gaat, moet de Waalse vedette laten schieten.

Eerder deze week moest ook Kim Clijsters al verstek laten gaan voor de Australian Open. Zij herstelt nog steeds van een polsblessure. Clijsters stond vorig jaar eveneens in de finale.

Justine Henin-Hardenne liep de blessure op 28 december op tijdens een training in Florida. De tenniskampioene trainde na haar aankomst in Australië vier dagen niet en hoopte dat het euvel daarmee zou verholpen zijn. Dat bleek vrijdag echter niet het geval. Toen kreeg het gewezen nummer één van de wereld na 45 minuten trainingsarbeid plots sterke pijn na een retourneerbal op haar opslag.

Onze landgenote ging zaterdag in Sydney onder de scanner. Artsen stelden een klein scheurtje vast in het bot van de rechterknie. Henin-Hardenne moet nu vier tot zes weken rusten. De blessure komt hard aan bij Henin-Hardenne, die er een erg wisselvallend jaar heeft opzitten. De Waalse kon vorig jaar maar negen toernooien afwerken. Hoogte- en dieptepunten wisselden elkaar af. Ze was dan wel de beste op de Australian Open en op de Olympische Spelen, maar op Roland Garros en op de US Open werd ze vroegtijdig uitgeschakeld. Voor Wimbledon moest ze forfait geven. Oorzaak van dat alles was een mysterieuze virusinfectie, die telkens weer de kop op stak.

"Deze blessure kan ik waarschijnlijk moeilijker accepteren dan de dingen die me in 2004 overkwamen", vertelde Henin-Hardenne zaterdag. "Ik voel me verder namelijk prima en mijn tennisspel was juist aan het verbeteren. Ik keek ernaar uit in Australië te spelen. Nu zit er niets anders op dan even goed voor mezelf te zorgen".