TV1 krijgt nieuwe naam, maar die blijft vooralsnog geheim

Print
Er komt een nieuwe naam voor TV1. Meer wil woordvoerster Diane Waumans van de VRT-televisie zaterdagmiddag niet kwijt. Over welke naam het eerste net van de openbare omroep krijgt, houdt ze de lippen stijf op elkaar.
Algemeen directeur televisie Aimé Van Hecke kondigde onlangs aan dat 21 januari een belangrijke dag wordt voor TV1. Dan staat immers de doorstart geprogrammeerd van Xi, het innovatieproject van het eerste net. Die was oorspronkelijk voor het najaar 2004 voorzien en er werd al een aantal nieuwe titels geprogrammeerd. De volgende twaalf maanden komen er twintig nieuwe programmatitels bij.
Hoe één en ander er zal uitzien doen Van Hecke en nethoofd Bettina Geysen maandag uit de doeken. Het Laatste Nieuws meldde zaterdag dat de restyling van de zender gepaard gaat met een naamswijziging. TV1 zou 'Eén' gaan heten, zo werd "bij herhaling" en "in de wandelgangen" opgevangen.
Woordvoerster Waumans wil vóór maandag verder geen commentaar kwijt. Maandag wordt alles uit de doeken gedaan, luidt het.

.

Nu in het nieuws