Amerikaanse televisiecommentator door regering-Bush omgekocht

Print
Een Amerikaanse televisie- en radiocommentator heeft vrijdag toegegeven dat hij 240.000 dollar van de regering-Bush heeft ontvangen om zich uit te spreken vóór een onderwijshervormingsprogramma dat drie jaar geleden werd afgekondigd.
Armstrong Williams, conservatief en eigenaar van een PR-bureau, heeft zijn excuses aangeboden. Aan CNN verklaarde hij dat hij "een beoordelingsfout" heeft gemaakt door in te gaan op het voorstel van de regering, maar hij liet ook weten zich niet als journalist te beschouwen en zich daarom niet gebonden te achten aan de beroepsethiek. Hij verklaarde voorts dat hij ook daadwerkelijk een voorstander was van Bush' plan voor onderwijshervorming.

De affaire stond vrijdag op de voorpagina van USA Today, en leidde tot grote verontwaardiging bij de democratische partij. Die beschuldigt Bush ervan "belastinggeld te misbruiken voor politieke propaganda." Harry Reid, leider van de democratische minderheid in de Senaat, heeft samen met twee andere senatoren een open brief aan president Bush geschreven. In die brief wordt Bush opgeroepen een einde te maken aan het afsluiten van dit soort contracten en te zorgen dat het geld terugkomt naar waar het vandaan kwam.

.

Nu in het nieuws