Ex-directeuren WorldCom betalen achttien miljoen

Print
Tien voormalige leidinggevenden van het Amerikaanse telecommunicatieconcern WorldCom betalen achttien miljoen dollar uit hun eigen zak als onderdeel van een schikking met aandeelhouders en investeerders. Dat hebben advocaten van de betrokkenen vrijdag bekendgemaakt.
WorldCom raakte enkele jaren terug betrokken bij een grootschalig boekhoudschandaal dat bijna tot het faillissement van de miljardenonderneming leidde.

De betaling van achttien miljoen is onderdeel van een ruimere schikking waarbij in totaal 54 miljoen dollar zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders. De toezichthouder van de Amerikaanse beurs, de Securities and Exchange Commission (SEC), legde WordlCom eerder een boete op van 500 miljoen dollar. WorldCom moest uitstel van betaling aanvragen nadat drie jaar geleden bekend werd dat het bedrijf structureel zijn jaarcijfers had vervalst en miljardenverliezen buiten de boeken te had gehouden. De ontdekking leidde tot een enorme daling van de waarde van de aandelen en miljoenenverliezen voor investeerders in het bedrijf.

.

Nu in het nieuws