Vietnam bevestigt dood van 2 kinderen aan vogelpest

Print
De Vietnamese autoriteiten hebben zaterdag bevestigd dat twee kinderen aan vogelgriep zijn overleden. Daarmee komt de balans van dodelijke menselijke slachtoffers van vogelgriep in Vietnam op 22.
"Drie personen zijn besmet geraakt met het virus H5N1 (de meest gevaarlijke virusstam) sinds 16 december. Twee van hen zijn overleden," aldus de krant Lao Dong, die een hoge regeringswoordvoerder als bron noemt.
Vietnam heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van de epidemie in het land tegen te gaan. Sinds begin december zijn volgens de autoriteiten ten minste 29.000 stuks pluimvee vernietigd. Premier Phan Van Khai heeft het vervoer van pluimvee in de getroffen regio's verboden en de autoriteiten tot verscherpte waakzaamheid opgeroepen.

In Azië zijn sinds vorige winter 34 mensen aan vogelgriep bezweken, waarvan 22 in Vietnam en 12 in Thailand. Vietnam verklaarde in oktober de epidemie onder controle te hebben. Een gelijkaardig bericht was al op 30 maart uitgegaan, maar dat moest worden herroepen toen in augustus nog 3 personen bezweken.

.

Nu in het nieuws