Echtgenote overleeft steekpartij in Dessel

In de Klimopstraat in Brasel (Dessel) stak vrijdag om 5u een man zijn echtgenote neer. Hij bracht haar in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Mol, maar ze overleefde de steekpartij.

BR>

Het echtpaar, dertigers, woonde met hun vier kinderen onopvallend in een doodlopende zijstraat van de Klimopstraat. Ook de 17-jarige broer van het slachtoffer verbleef in de kleine sociale woning.

Het gaat om Albanezen die de Nederandse taal onder de knie hebben. Toch was er amper contact met de buren. De vrouw werkte via het OCMW. De man had in het verleden altijd gewerkt maar zat de laatste tijd zonder werk. Onlangs moest de lokale politie al een paar keer tussenbeide komen wegens echtelijke moeilijkheden.

Vrijdag om 5u kwam het weer tot een uitbarsting tussen de twee. Op een gegeven moment haalde de man een mes uit de keuken en bracht zijn vrouw een of meerdere messteken toe.

De man besefte wat hij had gedaan en reed met zijn zwaar gewonde echtgenote naar de spoeddienst in Mol, waar ze een operatie onderging. De politie werd verwittigd en die pakte de dader op.

Het parket beticht de man van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, met als verzwarend element dat de feiten werden gepleegd tegen een partner.

Nu in het nieuws