Luxemburgo: "Ik word nieuwe trainer van Real Madrid"

Print
De voormalige Braziliaanse bondscoach Vanderlei Luxemburgo maakte donderdag aan de pers in zijn land bekend dat hij de nieuwe trainer is van de Spaanse topclub Real Madrid.
"De onderhandelingen gingen zeer snel. Ik vlieg nu (donderdag 1u00 Belgische tijd) richting Spanje. Ik zal er voor anderhalf jaar tekenen en neem mijn functie onmiddellijk in", verklaarde Luxemburgo aan het dagblad O Estado de Sao Paulo.

De Spaanse radio kwam even later met hetzelfde bericht. De beheerraad van Real zou vanmiddag op een speciale zitting de aanstelling van de Braziliaan officieel bevestigen.

De komst van de nieuwe trainer is de eerste daad die de pas aangetreden sportieve manager Arrigo Sacchi doorvoerde. Luxemburgo wordt de derde trainer van Real Madrid dit seizoen. Hij volgt Mariano Garcia Remon op, de assistent van José Antonio Camacho, die er in september al de brui aan gaf.

De Zuid-Amerikaanse trainer krijgt als voornaamste taak de ouder wordende vedetten van 'de Koninklijke' te relanceren: Zinédine Zidane, Luis Figo, Ronaldo en Roberto Carlos, Raul, David Beckham en Michael Owen. Na 17 speeldagen is Real met een match minder slechts vijfde op 13 punten van leider en aartsrivaal Barcelona.

.

Nu in het nieuws