120 Europeanen komen aan op Melsbroek

Print
Honderdtwintig Europeanen die zich in Sri Lanka bevonden toen daar zondag huizenhoge vloedgolven plaatsvonden, zijn donderdagavond omstreeks 21.45 uur geland op Melsbroek.
In het vliegtuig bevonden zich negen Belgische toeristen, maar ook minister van Defensie André Flahaut en zangeres Axelle Red, vrijwillig ambassadrice van Unicef.
Er vlogen ook 48 Britten mee met het militair vliegtuig, evenals 31 Duitsers, 8 Nederlanders, 5 Zwitsers, 1 Oostenrijker, 4 Denen, 2 Zweden, 3 Grieken, 3 Fransen, 1 Portugees, 1 Spanjaard en 3 Noren.

Acht passagiers zijn ernstig gewond, van wie één zeer zwaargewond. Deze mensen worden overgebracht naar het militair hospitaal of naar het ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Op de luchthaven van Melsbroek stonden vijf ambulances te wachten. Die moeten niet alleen gewonden naar het ziekenhuis brengen, ze zullen ook Belgen naar huis voeren als die niet worden opgewacht door familieleden en vrienden.
Toen het vliegtuig landde, gingen twee vrijwilligers van het Rode Kruis aan boord om na te gaan hoeveel mensen kleding of schoenen nodig hadden. Na een identificatie konden de toeristen daarna het vliegtuig verlaten, de meesten met een deken om het lichaam. In een zaal op de luchthaven stonden delegaties van de verschillende ambassades te wachten op hun landgenoten. Alle reizigers kregen een lunchpakket, en de kinderen, ongeveer een twintigtal, kregen speelgoed.

.

Nu in het nieuws