Pros Slachmuylders moet deel wedde terugbetalen

Print
De stad Antwerpen vordert een deel van de wedde van de Berchemse districtsvoorzitter Pros Slachmuylders (VLD) terug. Ook de betaling van zijn inkomen voor januari is geblokkeerd. De reden is zijn lange afwezigheid.
De nieuwe gemeentewet bepaalt dat als een districtsvoorzitter of -schepen langer dan een maand afwezig is, hij of zij voor de volgende maanden afwezigheid geen wedde meer krijgt. Slachmuylders vertrok midden november naar de Filipijnen.
Intussen stelde het districtsbureau van Berchem op 23 december de afwezigheid van de voorzitter vast. De stedelijke administratie vordert nu Slachmuylders’ wedde voor de periode van 17 tot en met 31 december terug. De wedde voor januari werd geblokkeerd. Zijn wedde wordt weer betaald zodra hij weer aan het werk is. Dat bevestigt het schepenkabinet van Decentralisatie. Slachmuylders ontvangt hierover vrijdag een aangetekende brief. De Berchemse districtsvoorzitter verdient maandelijks 1.041 euro netto.
Slachmuylders had voor zijn vertrek aangekondigd op 28 december terug in Berchem te zijn. Hij was donderdag niet te bereiken. Zijn vliegtuigticket laat hem wel toe nog tot 14 februari in de Filipijnen te blijven. Slachmuylders ligt onder vuur omdat hij zou hebben gepoogd het drukken van folders voor private doeleinden te laten betalen door het district.
MEEST RECENT