Basri Bajrami blijft nog even in Belgische gevangenis

Print
Basri Bajrami, één van de 'luitenanten' van Patrick Haemers, zal maandag nog niet vrijgelaten en naar Kosovo uitgewezen worden, zo is van zijn advocate, Carine Couquelet, vernomen.
Door de eindejaarsfeesten kon de advocate niet aan de vereiste handtekening van het bestuur van de Verenigde Naties in Kosovo komen. Couquelet denkt dat haar cliënt pas na nieuwjaar zal vrijkomen.

Bajrami is vooral bekend van de ontvoering van minister van Staat Paul Vanden Boeynants in 1989, die hij samen met Patrick Haemers pleegde. Haemers is ondertussen in de gevangenis gestorven. Bajrami ontsnapte in 1993 met Murat Kaplan en Philippe Lacroix uit de gevangenis van Sint-Gillis. Hij werd een jaar later in Macedonië gearresteerd en in 1996 werd hij tot levenslang veroordeeld.
Lacroix werd vorige week voorwaardelijk vrijgelaten. Bajrami beschikt niet over de Belgische nationaliteit en heeft geen verblijfsvergunning meer voor ons land. De vorige minister van Binnenlandse Zaken besliste de Kosovaar het land uit te zetten.
MEEST RECENT