"Match tegen de armoede" wordt doelpuntenfestival

Print
In het Madrileense voetbalstadion Santiago-Bernabeu is dinsdagavond de tweede editie van de "Match tegen de armoede" gespeeld, die kaderde in een ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (VN).
Heel wat vedetten, zoals de Fransman Zinédine Zidane en de Braziliaan Ronaldo, tekenden present en maakten er een doelpuntenrijke wedstrijd van, die eindigde op 4-4.

Ook zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher was van de partij. De Duitser speelde één helft met elke ploeg. Andere bekende gezichten waren de Spaanse rally-piloot Carlos Sainz, en diens tennissende landgenoot Rafael Nadal.

De "vrienden van Zizou" kwamen op voorsprong via Diego Tristan en Raul, en leidden tot tien minuten voor tijd. Dan scoorde de Portugees Rui Costa voor de "vrienden van Ronaldo" de 4-4 gelijkmaker. In de tribune heerste een uitgelaten sfeer, terwijl de sterren op het veld heel wat technische hoogstandjes uit de sloffen schudden.

Vorig jaar werd de eerste editie in het stadion van het Zwitserse Bazel gespeeld. Toen werd 1,5 miljoen Zwitserse frank (992.851 euro) bij elkaar gebracht. Hoeveel de opbrengst dit jaar was, is nog niet bekend.
Nu in het nieuws