Prins Bernhard had twee buitenechtelijke dochters

Print
De afgelopen weekend begraven prins Bernhard had twee buitenechtelijke dochters.
Dat heeft de prins onthuld in een reeks interviews met de Volkskrant die pas na zijn dood mochten verschijnen. Het bestaan van de 37-jarige Française Alexia is een publiek geheim. Dat geldt niet voor de ongeveer 50-jarige Amerikaanse Alicia, over wie de prins terughoudend is. "Ze moet met rust worden gelaten", zo klinkt het.

Beide dochters delen in de erfenis van de vader van koningin Beatrix. "Mijn nalatenschap moet door zes worden gedeeld. Zo heb ik dat vastgelegd in mijn testament", zegt de prins. Het vermogen dat hij en Juliana nalaten, schatte Bernhard op 150 tot 200 miljoen euro.

Alexia is volgens de prins "bij toeval" geboren. De komst van Alicia is een direct gevolg van de huwelijkscrisis tussen hem en Juliana in de jaren vijftig. Volgens de prins wist Juliana van zijn twee ontwettige kinderen. "Het bestaan van mijn buitenechtelijke kinderen is nooit een pijnlijke geschiedenis geweest. Beide kinderen waren getroffen door hoe lief mammie voor hen was. En mijn vrouw zei op haar beurt dat het verschrikkelijk lieve kinderen waren".

"Het maakt mij niet uit of de mensen aan mij terugdenken als een aardige vent of een scharrelaar", aldus Bernhard nog.
MEEST RECENT