80-jarige duiker na achttien uur op zee gered

Een 80-jarige harpoenvisser is zondag gered, na een halve dag en een nacht in een wetsuit voor de kust van Florida op de Atlantische Oceaan te hebben gedobberd.

AP Ned

Zoals bijna elk weekeinde was de uit Cuba geïmmigreerde Ignacio Siberio zaterdagochtend uit duiken gegaan. Rond half drie in de middag merkte hij dat zijn boot door de golven van zijn anker was geslagen en wegdreef. Hij zwom er zo'n vijf kilometer achteraan, maar moest zijn pogingen uiteindelijk opgeven. Hij klampte zich vast aan de boei van een kreeftenfuik en besloot te wachten op redding, terwijl hij watertrapte om warm te blijven.

De familie van Siberio schakelde de kustwacht in toen Siberio niet thuiskwam. De ongerustheid van de familie nam toe, toen de kustwacht zondagochtend de boot van Siberio vond, meer dan 65 kilometer van de plek waar hij altijd ging vissen.

Toen het weer licht was geworden besloot Siberio de boei los te laten en naar de kust te zwemmen. Dat was toen een achterneef hem vond.

Siberio zei zijn leven te danken aan zijn wetsuit en zijn goede conditie. Een ambulancebroeder stond verbaasd van zijn trage hartslag. Hij hoefde na het hachelijke avontuur niet eens in het ziekenhuis te worden opgenomen om te herstellen.