West-Vlaamse Anneleen Dennoo wint kinderversie Groot Dictee

De West-Vlaamse Anneleen Dennoo werd maandagavond de laureate van het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal. De 11-jarige deelneemster maakte geen enkele spellingsfout.

In de eerste 'jonge' uitvoering van het dictee voor volwassenen haalde Dennoo het van 59 andere kinderen van 11 of 12 jaar. De 60 deelnemers (20 Vlamingen, 40 Nederlanders) maakten samen 607 fouten.

De tweede plaats was voor de Vlaming Pieter Devuyst en de Nederlandse Lieke Weima, die beiden twee fouten maakten. Zoals ook het dictee voor volwassenen waren het weer erg lange zinnen waarop de kinderen moesten zwoegen.

De complete tekst:

Via MSN chat je met bekenden in onleesbaar Nederlands; zorgzame ouders trachten jou tevergeefs achter het beeldscherm vandaan te halen, omdat zij bevreesd zijn dat je het correct schrijven verleert.

Vind je sentimentele series op de televisie aantrekkelijker dan gave verhalen met sensatie, die door de fantasieën sommigen slapeloze nachten bezorgen? De tweeëntwintig cartoonprogramma´s waarover jouw klasgenootjes enthousiast zijn, worden niet gewaardeerd door ouders en senioren.

Fotootjes maak je met je digitale camera en je vriendinnetje archiveert ze in haar computer; volwassenen kijken ondertussen liever naar detectives, documentaires en parlementaire discussies die vaak uitmonden in oorverdovend gekrakeel tussen deskundigen, maar dat vinden wij allemaal niet zo plezant.

Nu in het nieuws