U2 en Pretenders in 2005 opgenomen in R&R Hall of Fame

Print
De Ierse rockband U2 wordt in 2005 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.
Naast U2 zullen ook Percy Sledge, The O'Jays, The Pretenders en blues-gitarist Buddy Guy tot het walhalla van de rockmuziek toetreden.

Groepen die kans maken om tot de Rock and Roll Hall of Fame te behoren, moeten naast een succesrijke carrière ook minstens 25 jaar geleden uit de grond gestampt zijn. De toetreding wordt op 14 maart bezegeld met een feest in het Newyorkse Waldorf Astoria Hotel.

U2 bracht in 1980 het debuutalbum "Boy" uit. In 1987 brak de groep, met de charismatische frontman Bono, internationaal door met het album "The Joshua Tree" en sindsdien behoren ze tot de meest geliefde rockbands ter wereld. Ook nu weer vertoeven de Ieren in de hoogste regionen van de hitlijsten met hun nieuwe album, "How to Dismantle an Atomic Bomb".
R&B-band The O'Jays wordt geëerd voor de succesrijke periode van de jaren '70 en '80, waarin ze acht nummer 1-hits scoorden, onder ander "Use Ta Be My Girl" en "Love Train".
Soulcrooner Percy Sledge werd vooral bekend met zijn superhit "When a Man Loves a Woman".
The Pretenders zagen in 1979 het levenslicht. Reeds met hun eerste single, "Stop Your Sobbing", waren ze succesvol.
Buddy Guy is een van de bluesgitaristen, die generaties sterren beïnvloedden, onder wie Jimi Hendrix en Eric Clapton.

.

Nu in het nieuws