Antwerpenaars vallen in de prijzen op Nederlands pianoconcours

Print
Twee jonge Belgische pianisten zijn zondagavond in de prijzen gevallen op het Tweede Nationaal Pianoconcours van Nederland in Den Haag.
Liebrecht Vanbeckevoort uit Bornem won in de categorie B (17 tot en met 20 jaar), een plaats die hij deelt met Andrey Nesterenko uit Enschede. Nikolaas Kende uit Berchem sleepte de tweede prijs in de wacht in de categorie C (21 tot en met 24 jaar).

Nino Gvetadze werd uitgeroepen tot de beste jonge pianiste van Nederland en ging met de hoofdprijs aan de haal. De 23-jarige Georgische, die in Nederland studeert, won ook de prijs voor de beste vertolking van een modern werk en werd winnares in categorie C. Naast een geldprijs van 10.000 euro, een cd-opname en een masterclass mag Gvetadze op tournee in binnen- en buitenland.

De 20-jarige Liebrecht Vanbeckevoort uit Bornem krijgt 2.000 euro voor zijn gedeelde eerste plaats. Dat geld moet hij besteden aan zijn studie of instrument. Hij mag ook deelnemen aan een galaconcert van de Young Pianist Foundation, de organisatoren van het pianoconcours, en mag enkele masterclasses volgen. Liebrecht Vanbeckevoort werd geboren in Mechelen en speelt al piano sinds zijn achtste. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

De 23-jarige Nikolaas Kende krijgt voor zijn tweede plaats in categorie C een geldprijs van 3.000 euro, te besteden aan zijn studie of instrument. Samen met de andere tweede prijswinnaars uit de categorieën A en B mag hij deelnemen aan een recital in Alkmaar. Daarnaast krijgt hij de kans twee masterclasses te volgen.

.

Nu in het nieuws