Shell mag predikaat Koninklijk behouden

Print
Koninklijke Shell Groep in Nederland behoudt het predikaat Koninklijk als het volgend jaar verder gaat als de Britse vennootschap Royal Dutch Shell. Daarover heeft de oliemaatschappij contact gehad met het kabinet van de koningin. Dat bevestigde Shell maandag.
De aandeelhouders van het Nederlands-Britse concern besluiten 28 juni volgend jaar over de nieuwe bestuursstructuur. Daarin worden de huidige twee delen van het concern samengevoegd.
Het predikaat Koninklijk wordt toegekend aan grote ondernemingen die ten minste honderd jaar bestaan. In 1907 gingen de Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij en het Britse Shell Transport and Trading samen. Het predikaat Koninklijk bleef van toepassing op het Nederlandse deel van de Groep.

De regels omtrent het predikaat zijn afgelopen woensdag bij Koninklijke Beschikking gewijzigd. Een 'koninklijke' onderneming met een beschadigde reputatie kan het predikaat worden ontnomen. Onder de nieuwe regels krijgt het beschadigde bedrijf een jaar de tijd om aan te tonen welke maatregelen het heeft getroffen om herhaling te voorkomen.

.

Nu in het nieuws