Stadion Real Madrid ontruimd na bommelding

Print
Een valse bommelding heeft gisteravond een voortijdig einde gemaakt aan de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Sociedad. Om kwart voor negen kwam er een telefoontje binnen bij de Baskische krant Gara met de waarschuwing dat er om negen uur een bom zou ontploffen in het Bernabeu-stadion.
De politie liet het stadion met 75.000 toeschouwers meteen ontruimen.
Het ging om een valse melding, want er gebeurde niets om negen uur. De spelers en het publiek hadden het stadion inmiddels verlaten. Er moest nog twee minuten worden gespeeld bij een stand van 1-1. De ontruiming verliep gedisciplineerd. Binnen vijftien minuten stonden alle 75.000 toeschouwers en de 22 spelers op straat.
Slechts hier en daar raakten mensen in paniek en ontstond er wat gedrang. Meteen na de ontruiming heeft de politie met honden het stadion uitgekamd, maar er is niets gevonden.

Het stadion Santiago Bernabeu is al vaak doelwit geweest van bommeldingen. Een maand geleden hebben de Spaanse opsporingsdiensten een radicale moslimcel ontmanteld die een aantal aanslagen aan het voorbereiden was. Op het lijstje stond ook het stadion van Real Madrid. Op 1 mei 2002 bracht de Baskische afscheidingsbeweging ETA een bom tot ontploffing in de buurt van het stadion tijdens de wedstrijd Real Madrid-Barcelona. Daarbij raakten zeventien mensen licht gewond. De wedstrijd werd toen wel uitgespeeld.
Nu in het nieuws