Brand Heikruis diende om dubbele moord te maskeren

Print
De woningbrand in Heikruis van zaterdagnacht was duidelijk bedoeld om de moord op de 2 bewoners te maskeren. De man is voor de brand omgebracht met een scherp voorwerp. Wellicht gaat het om messteken.
"Hetzelfde geldt vermoedelijk voor de vrouw al zijn daar nog geen aanwijsbare elementen voor", zegt Jos Colpin, woordvoerder van het Brussels parket, maandagavond.

De daders zijn nog steeds spoorloos. "Er worden sporen gevolgd, maar het is te vroeg om daar al iets officieel over te zeggen", aldus Colpin. Een van de pistes die de onderzoekers volgen, is het feit dat de man in het verleden verdacht werd van pedofiele feiten. Hij werd er evenwel nooit voor veroordeeld. "Het is niet uitgesloten dat er een verband is met de moorden", aldus Colpin.
De woning in de Mortagnestraat in Heikruis (Pepingen) vatte zaterdagavond vuur na een explosie. De verkoolde lichamen van de twee bewoners werden later op de avond op de bovenverdieping gevonden. De lokale politie van het Pajottenland doet inmiddels via aanplakbrieven in winkels en openbare plaatsen een oproep naar getuigen die verdachten opgemerkt hebben in de buurt van de woning.

.

Nu in het nieuws