Ruim 4.000 betogers AGC-Automotive in Charleroi

Print
Maandag manifesteerden in Charleroi meer dan 4.000 mensen volgens de politie, 8.000 volgens de vakbonden. De manifestatie kadert in de geplande herstructurering bij het glasbedrijf AGC Automotive, maar de betogers willen ook het belang van de aan de gang zijnde interprofessionele onderhandelingen benadrukken. De manifestatie is de grootste in Charleroi sinds jaren.
Heel wat werknemers van AGC Automotive nemen aan de betoging deel. In het bedrijf wordt al sinds begin december gestaakt uit protest tegen een aangekondigde herstructurering. Daarnaast betogen ook werknemers van de zusterbedrijven van Glaverbel, uit Roux, Jumet en Seneffe, naast delegaties van andere bedrijven zoals Sonaca en Caterpillar.
De betogers blazen op fluitjes, draaien aan sirenes en gooien knalbommetjes om hun ongenoegen te uiten. Er worden ook spandoeken meegedragen met teksten als "284 emplois à la poubelle, c'est inadmissible" (284 jobs in de vuilbak, onaanvaardbaar) of meer algemene slogans als "Touche pas à la sécu" (Raak niet aan de sociale zekerheid).

.

Nu in het nieuws