Politie Neteland rolt oplichtersbende op

Print
De politie Neteland (de Kempen) heeft afgelopen week een oplichtersbende opgerold. Daarbij werden twee Belgen en twee Congolezen aangehouden op verdenking van het stelen van cheques en het aanbieden ervan met behulp van valse identiteitsdocumenten.
Begin oktober kreeg de bank Delta Lloyd in Herentals het bezoek van een man die "een verblijfskaart van een onderdaan van een lidstaat der EEG" bij zich had. Hij wilde een cheque innen maar toen de bankbediende de zaak wilde nakijken, vluchtte de man weg. Hij liet zijn identiteitsdocument achter. Uiteindelijk bleek de desbetreffende cheque gestolen te zijn. Hierop verwittigde de bank de politie die tevens vaststelde dat het identiteitsdocument vals was. Vervolgens werd een opsporingsbericht met een foto van de man verspreid.
Een maand later kwam de recherche van Geel de verdachte op het spoor. Uiteindelijk konden de speurders van de politie Neteland de man, de 35-jarige B.W. uit Antwerpen, oppakken. Bij een huiszoeking vonden ze nog meer valse identiteitstukken. Ook van zijn vriendin, V.K.K. uit Antwerpen, waren er valse identiteitspapieren, aldus Dirk Van Peer, de woordvoerder van de politie Neteland.
Na verder onderzoek werden ook de opdrachtgevers opgespoord. Eind vorige week werden een 40-jarige Congolees uit Antwerpen en een 28-jarige Congolees uit Sint-Jans-Molenbeek aangehouden.

.

Nu in het nieuws