Gewezen substituut van Turnhout riskeert in beroep nog 5 jaar cel

Print
Voor het Antwerpse hof van beroep heeft het openbaar ministerie maandag vier jaar cel gevorderd tegen Kristiaan Mennens, een gewezen eerste substituut van het parket van Turnhout die zich moest verantwoorden voor de ontvoering van zijn dochter Eline naar de Golfstaat Bahrein.
Eind 2000 vluchtte Mennens met zijn 8-jarige dochter Eline naar de Golfstaat Bahrein nadat zijn vrouw het hoederecht over de kinderen had gekregen. De moeder van Eline, Josée Van den Langenbergh, deed er alles aan om haar dochtertje terug in België te krijgen. Dat was niet evident omdat Bahrein geen uitleveringsakkoord heeft met ons land. Dankzij de tussenkomt van minister van Justitie Laurette Onkelinx en de Belgische autoriteiten, kon de moeder na vier jaar naar Bahrein vliegen om Eline er op te halen.

Mennens verdween spoorloos. In september dit jaar dook hij weer op en tekende hij verzet aan tegen een vonnis dat vorig jaar werd uitgesproken door het Antwerpse hof van beroep. Dat veroordeelde de gewezen substituut-procureur tot vijf jaar cel en een geldboete voor de ontvoering van Eline. Het arrest volgt op 10 januari.

.

Nu in het nieuws