Dieven plunderen lokaal Rode Kruis Boom-Rumst

Print
De medewerkers van het Rode Kruis afdeling Boom-Rumst zitten er verslagen bij. Dieven gingen aan de haal met heel wat kostbaar les- en hulpmateriaal ter waarde van minstens 9.500 euro. Het Rode Kruis hoopt nu dat eventuele getuigen van de diefstal zich melden.
BR>
De medewerkers van de Rode-Kruisafdeling zitten met de handen in het haar. Een lesgever stelde vast dat uit hun lokalen aan de Hospitaalstraat in Boom heel wat lesmateriaal verdwenen was. "Door deze diefstal kan de geplande videovoorstelling voor de cursisten EHBO als jaarafsluiter niet doorgaan", zegt voorzitter Dirk Huyghe. "Ook voor de lopende vrijdagavondcursus en voor een nieuwe cursus die zaterdag 8 januari start, zitten we met serieuze problemen. Maar we zullen er alles aan doen om die alsnog te laten plaatsvinden."

Naast het lesmateriaal stalen de dieven ook veel belangrijke zaken van de hulpdienst zelf. De hele afdeling reageert erg emotioneel en geschokt op het verlies, dat ze voorzichtig raamt op 9.500 euro. Het gaat om materiaal dat ze in de loop der jaren dankzij ledenbijdragen kon aankopen.

Het Rode Kruis doet alvast een beroep op iedereen die kan helpen het gestolen materiaal terug te vinden. De diefstal heeft plaatsgevonden vorige donderdag omstreeks 17u. Wie aan het Rode-Kruislokaal in de Hospitaalstraat toen iets verdachts heeft opgemerkt, wordt gevraagd dat te melden aan voorzitter Dirk Huyghe, e-mail rodekruisboom.rumst@tiscali.be of per fax of telefoon na 18u op het nummer 03-844 48 61.

.

Nu in het nieuws