Tot 18 maanden voor bende die homo's afranselde

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft maandag een bende jongeren veroordeeld die in april en mei homoseksuelen afranselden en beroofden in het Antwerpse stadspark.
Vier jongeren kregen werkstraffen tot 280 uur, een vijfde werd veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden effectief en een zesde jongeman kreeg achttien maanden voorwaardelijk.
De rechtbank noemde de feiten verwerpelijk. "De beklaagden maakten doelbewust jacht op een groep met een andere seksuele voorkeur. De slachtoffers werden willekeurig uitgepikt, in elkaar geslagen en beroofd en op mensonterende wijze achtergelaten."

De zes overvallers, twee jongemannen van 21, twee van 19 en twee van 18, worden vervolgd voor drie feiten van diefstal met geweld. Op 14 april en 24 en 26 mei beroofden ze drie mannen in het Antwerpse Stadspark. Daarbij schuwde de bende geen geweld. Zo sloegen de jonge daders bij een slachtoffer enkele tanden uit en lieten ze hem bewusteloos achter in het struikgewas. Hoewel er maar drie slachtoffers aangifte durfden doen, vermoedt het parket dat de beklaagden minstens tien tot vijftien homoseksuelen hebben overvallen.

De jongerenbende ging daarbij steeds op dezelfde manier te werk. Ze verzamelden 's avonds eerst op het appartement van Mario V., de enige die over een eigen stek beschikte. Daarna trokken ze naar het Stadspark. Ze splitsten zich op in groepjes van twee. Twee daders vielen hun slachtoffer langs achteren aan, waarna het andere duo bijstand leverde. Nadat ze hun doelwit een flink pak slaag hadden verkocht, werd de man beroofd van zijn portefeuille, gsm en andere bezittingen.

De daders werden eind mei opgepakt. Aanvankelijk ontkenden ze de feiten. Ze beweerden dat ze elkaar niet kenden en dat ze alleen maar 'een luchtje' waren gaan scheppen in het Stadspark. Ze gingen echter door de knieën, nadat de slachtoffers hen herkend hadden via een spiegelconfrontatie.

.

Nu in het nieuws