Weekendcontroles werpen vruchten af in Mechelen

Print
Van de 452 bestuurders die de Mechelse politie in de nacht van zaterdag op zondag op alcohol controleerde, waren er 24 positief. De agenten betrapten ook een chauffeur op het rijden onder invloed van cannabis.
BR> Politiemannen namen een duidelijke druggeur waar bij de controle van een auto op de Leuvensesteenweg. Tijdens het fouilleren bleek dat de chauffeur 1,3 gram cannabis bij zich had. De testen bewezen dat hij onder invloed van de drugs was. Hij moest zijn rijbewijs voor 12 uur afgeven.

De lokale politie had haar controleposten opgesteld op de E. Tinellaan, de Leuvensesteenweg en in de Graaf van Egmontstraat. Ze betrapte 24 bestuurders die onder invloed van alcohol waren. De hoogst gemeten waarde bedroeg 3,1 promille. Twee andere chauffeurs hadden 1,9 promille alcohol in het bloed, nog een andere chauffeur 1,7 promille. Deze vier bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen afgeven. Elf andere chauffeurs moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren wegens alcoholintoxicatie, negen anderen voor drie uur.

In totaal controleerde de politie ook 334 voertuigen op snelheid, zowel binnen als buiten de stad. Tien chauffeurs begingen een zware overtreding. Ze krijgen daarvoor een bekeuring. Op de Leuvensesteenweg reed een voertuig aan 96 km per uur in de bebouwde kom.
De politie kondigt voor de volgende weken en in de kerst- en nieuwjaarsperiode nog verscheidene alcohol- en snelheidscontroles aan.

.

Nu in het nieuws