'Politieklaar' maken voormalig sp.a-gebouw kost 200.000 euro

Een aannemer start eerstdaags met de verbouwing van het voormalige sp.a-hoofdkwartier aan de Antwerpse Everaertsstraat. Er is zo'n 200.000 euro nodig om het gebouw klaar te stomen voor het fietsteam en de lokale recherche van de Antwerpse lokale politie.

kdejager

BR>

Everaertsstraat 105 heeft een

bewogen

geschiedenis. De stad kocht het voormalige hoofdkwartier in november 2003 van de sp.a. Een klacht van het Vlaams Blok - de partij vond het vreemd dat de stad 669.000 euro had betaald, terwijl de toenmalige SP het ooit voor 175.000 euro kocht - werd door de gouverneur verworpen. Maar bij het Antwerpse gerecht loopt nog altijd een opsporingsonderzoek terzake.

In januari van dit jaar werd dan duidelijk dat het gebouw het onderdak van de lokale recherche (deels) en het Orida-fietsteam zou worden. De Antwerpse aannemer Huybrechts & Zonen begint eerstdaags het gebouw

politieklaar

te maken. De gunning passeerde vrijdag het college. Dat hij de handen uit de mouwen mag steken, blijkt al uit het prijskaartje. De verbouwingen en aanpassingen kosten zo'n 200.000 euro.

Eerst zijn werkzaamheden nodig ten gevolge veroudering en slijtage: heraanleg achterplaats, nazicht, herstel en uitbreiding riolering, vernieuwing rolluik toegang, muren vochtwerend maken, reiniging en herstelling vloerbedekking, schilderen en bezetten gelijkvloerse en eerste verdieping. Daarna volgen klussen om het pand geschikt voor de politie te maken.

De toegangspoort wordt beveiligd en de buitendeuren worden vervangen door veiligheidsdeuren. Verder komen er inbraakwerende folie op de gelijkvloerse ramen, een fietsenstalling, douches en kleedkamers voor dames en heren en publieke toiletten op de eerste en tweede etage. Tevens worden enkele binnenmuren gesloopt en verrijst er een nieuwe muur en drie cellen.

Nu in het nieuws