Walter Grootaers en Euphony zetten actie op voor SK Lierse

Walter Grootaers, de Lierse schepen van sport en trouwe supporter van SK Lierse, slaat de handen in elkaar met het telefoniebedrijf Euphony om via gsm-abonnementen de voetbalclub financieel te redden.

Belga

In totaal willen ze 1,5 miljoen euro bij elkaar sprokkelen, zo zeggen de initiatiefnemers maandagavond op het Lisp. Euphony is sponsor van het eerste elftal en hoofdsponsor van de jeugdwerking van SK Lierse. "De beslissing van de stad om het stadion van Lierse niet te kopen, verplichtte ons om snel met alle partijen rond de tafel te gaan zitten om andere pistes uit te werken", legt Grootaers uit. "Niet alleen de eerste ploeg van Lierse, maar ook de fantastische jeugdwerking mag niet verloren gaan. Eerder dit jaar contacteerde ik Euphony om mij te sponsoren bij het autoracen. Maar ik heb uiteindelijk gezegd dat ik niet ging racen en vroeg hen of ze het sponsorgeld niet in Lierse wilden steken."

Bedoeling is dat de supporter een gsm-abonnement neemt bij Euphony, dat eerstdaags met een promotie uitpakt. Euphony zal per verkocht abonnement 100 euro doorstorten naar de club. Doelstelling is om 15.000 supporters te overtuigen klant te worden bij het telefoniebedrijf om zo hun club te steunen. In dat geval zal Euphony 1,5 miljoen euro doorstorten naar de club, wat volgens de initiatiefnemers het bedrag is om SK Lierse te redden.

In het nu komende weekend en het weekend van 18 en 19 december kunnen de supporters zich naar het voetbalstadion begeven om zich dergelijk abonnement aan te schaffen. "We hebben de steun van de achterban erg nodig", zegt voorzitter Gaston Vets. "Het is hier duidelijk een win-win situatie. Het legt de noodzakelijke financiële basis voor een definitieve nieuwe start. Onze club hoort thuis in eerste klasse en mag nooit vergaan!"

Nu in het nieuws