Etienne Schouppe wordt politiek secretaris van de CD&V

Etienne Schouppe is maandag door het politiek bestuur van de CD&V aangesteld tot politiek secretaris van de partij. Hij volgt Jo Vandeurzen op die partijvoorzitter geworden is.

Belga

Zijn belangrijkste taak wordt de komende twee jaar de voorbereiding van de gemeente- en provinciale verkiezingen. Volgens Etienne Schouppe bestaat er tussen hem en partijvoorzitter Jo Vandeurzen een grote eensgezindheid over de inhoudelijke koers van de partij. Dat bleek uit gesprekken die hij met Vandeurzen had in de aanloop naar de voorzittersverkiezing. "Vandeurzen is sterk in juridische, medische en sociale dossiers, maar is minder thuis in de domeinen begroting, financiën en overheidsbedrijven", aldus de gemeenschapssenator. Dat Etienne Schouppe de lokale verkiezingen zal voorbereiden is niet toevallig. Hij was immers jarenlang burgemeester van Liedekerke.

De functie van politiek secretaris bestaat sinds november 2003 toen de functie van secretaris-generaal van de partij werd opgesplitst in een algemeen en een politiek secretaris.