Radiopionier Rudi Sinia overleden

Print
In een Oostends ziekenhuis is op 75-jarige leeftijd woensdagavond Rudi Sinia overleden. Dat meldt de openbare omroep donderdag. Sinia stond tot aan zijn pensioen aan het hoofd van Radio 2 Oost-Vlaanderen. Hij gold in zijn tijd als één van de promotors van populaire muziekgenres.
Sinia werd geboren op 11 december 1928. Zijn carrière bij de toenmalige BRT ging van start op 15 april 1963. Hij ging toen aan de slag als muziekprogrammator in het Flageygebouw in Elsene. Op zijn curriculum stond toen al pianist-orgelist. Na een jaar Brussel kon Sinia verhuizen naar de Gewestelijke Omroep Oost-Vlaanderen, waar hij baanbrekende programma's maakte voor een jong publiek. Hij bouwde de Top 30 uit en maakte als eerste een popprogramma als Rudy's Club, helemaal in de stijl van de buitenlandse popzender. Ook Zomerhit was één van zijn grote realisaties.

Andere programma's van Rudi Sinia waren de Eerste Ronde, Relax, Onvergetelijk en Party Time. Tot slot werd hij departementshoofd van Radio 2 Oost-Vlaanderen. Na zijn pensioen werd hij opgevolgd door Fred Claes.

.

Nu in het nieuws