Ford Genk verlaagt dagproductie van de Mondeo

Print
Autoconstructeur Ford in Genk heeft de dagproductie van de Mondeo vanaf maandag verlaagd van 912 naar 904 eenheden.
De beslissing werd ingegeven door een verminderde vraag naar de Mondeo naar het einde van het jaar toe, zo heeft Ford-woordvoerder Wilfried Baeken desgevraagd aan BELGA laten weten. In het kader van de productieverhoging van de Mondeo met 5.500 eenheden riep de directie van Ford Genk in september nog 30 werknemers uit de groep van 48- en 49-jarige Ford-arbeiders die in de wachtkamer voor brugpensioen zitten, op om opnieuw in het bedrijf aan de slag te gaan. Dat was nodig om het vertrek van de werknemers die vanaf september met pensioen gingen, op te vangen.

Het is niet de eerste keer dat de directie van Ford Genk in het kader van de verhoging van de dagproductie van de Mondeo een beroep deed op deze groep van arbeiders. Eerder werden er ook al zo"n 180 Ford-arbeiders terug opgeroepen. De dagproductie van de Mondeo werd vanaf 1 juni van 902 naar 920 eenheden opgetrokken. Midden juni werd een tweede productieverhoging van de Mondeo doorgevoerd, met name van 920 naar 938 eenheden. Dat productieniveau bleef behouden tot einde september.

Vanaf oktober tot aan het einde van het jaar zouden er volgens de oorspronkelijke planning opnieuw 920 Mondeo"s per dag geproduceerd worden in Genk. Maar omdat de bonden de hoge werkdruk binnen het bedrijf aanklaagden, kondigde de directie aan dat de dagproductie opnieuw verlaagd zou worden en dat er op 22 en 23 december aanstaande niet zal gewerkt worden.
Nu in het nieuws