Boek en gravure Picasso onder de hamer voor topprijzen

Print
In Denemarken is donderdag een Frans boek met illustraties van de hand van Pablo Picasso verkocht voor een recordbedrag van 270.000 euro. Dat heeft het veilinghuis Bruun Rasmussen in Kopenhagen bekendgemaakt.
Het boek werd gekocht door een buitenlandse verzamelaar, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt. Picasso, die in 1947 tijdens een bezoek aan zijn vriend Paul Eluard het boek van André Salmon doorbladerde, tekende de illustraties met inkt en in kleur. Vanaf 1905 tot zijn dood in 1973 illustreerde de Spaanse schilder in totaal ongeveer 165 boeken.
Dinsdag werd bij het Britse veilinghuis Christie's in Londen al een gravure van Picasso, met de titel 'Sober maal', verkocht voor een bedrag van 885.281 euro. Het werk, dat in 1904 door de toen 23-jarige schilder werd gemaakt, dateert van zijn zogenaamde 'blauwe periode'. In die periode probeerde Picasso vooral in Parijs door te breken. Het werk werd gekocht door Heinz Berggruen, een kunsthandelaar, die het in zijn museum in Berlijn wil tentoonstellen.

.

Nu in het nieuws