Uefa verzet wedstrijd Donetsk-Barcelona niet

Print
De Europese Voetbalbond (Uefa) gaat niet in op de vraag van FC Barcelona om de Champions League-wedstrijd van 7 december in het Oekraïnse Donetsk tegen Shakhtar te verplaatsen. Volgens de Uefa zijn er voldoende garanties dat de wedstrijd in veilige omstandigheden kan afgewerkt worden, zo stelt die dinsdag in een mededeling.
"We hebben de vraag van Barcelona goed ontvangen", verwees een Uefa-woordvoerder naar de vraag van de Catalaanse club om de wedstrijd op een latere datum te laten spelen omdat de veiligheid in het land te wensen zou over laten. Barcelona doelde hiermee op de onduidelijke politieke en situatie in Oekraïne na de presidentsverkiezingen.
"Shakhtar Donetsk en de Oekraïnse overheid hebben ons verzekerd dat de wedstrijd in normale omstandigheden zal kunnen worden afgewerkt", aldus de woordvoerder.
Eerder had de Spaanse topclub aan de Europese Voetbalbond (Uefa) gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen gezien "de delicate sociale en politieke situatie die in Oekraïne is ontstaan na de recente presidentsverkiezingen". Barcelona vreesde dat de wedstrijd "misbruikt zou worden gezien de instabiele context waarin het land verkeert en de internationale uitstraling van de wedstrijd".
Nu in het nieuws