Wedersamenstelling moord Elizabeth Brichet beëindigd

Print
De wedersamenstelling van de moord op het jonge Belgische meisje Elizabeth Brichet, één van de slachtoffers van de vermoedelijke seriemoordenaar Michel Fourniret, is dinsdagnamiddag beëindigd. Ze heeft de onderzoekers geen nieuwe informatie opgeleverd.
Dat heeft Pierre Barthelemy, raadgever van Monique Olivier, de vrouw van Fourniret, dinsdag bekendgemaakt.
De reconstructie, waaraan Michel Fourniret niet deelnam, leverde volgens de procureur des Konings van Namen, Cédric Visart de Bocarmé, geen nieuwe elementen op. "Ze bevestigde enkel de 'actieve deelname' van Monique Olivier", luidde het.

In de voormiddag vond een reconstructie plaats in het kasteel van Sautou in Donchéry. Olivier verduidelijkte dat ze samen met haar echtgenoot naar het kasteel ging op 21 december 1989, maar dat ze toen door haar man onmiddellijk werd weggestuurd naar Floing. Ze vertelde opnieuw dat ze niet deelnam aan de moord op Elizabeth Brichet.

Rond de middag trokken de onderzoekers naar de voormalige woning van Fourniret in Floing, waar het meisje op 20 december na haar ontvoering naartoe werd gebracht.
Olivier bevestigde dat het jonge meisje op die plaats had overnacht, maar zei verder dat ze geen getuige was van 'enig gemanipuleer' van haar man. Op verdere, meer precieze vragen van de onderzoekers kon ze geen antwoord geven.
Nu in het nieuws