Brussel viert eindejaar met Winterpret

In Brussel loopt tussen 3 december en 9 januari opnieuw 'Winterpret', het feestelijk verlicht wandelparcours waarmee de hoofdstad in de eindejaarsperiode het centrum wil omtoveren tot een gezellig wintertafereel. Nieuw dit jaar is dat het parcours tot in de Sint-Gorikswijk loopt.

Belga

Op het programma, dat maandag aan de pers werd voorgesteld, staan onder meer feest, een grote kerstmarkt, de immense kerstboom, het reuzenrad, feeërieke kermismolens en een ijspiste. Het traject is drie kilometer lang en verbindt de Vismarkt met het Sint-Jansplein.

Rond de Beurs begint het eerste deel van de kerstmarkt, die circa 220 kraampjes telt. Die bieden gastronomische specialiteiten aan of kerstartikelen. Het nieuwe gedeelte rond de Sint-Gorikshallen staat in het teken van de uitbreiding van de Europese Unie. Langs de Brusselse kaaien staat de 60 meter lange ijsbaan. Het 48 meter hoge reuzenrad vormt het eindpunt van Winterpret 2004.

Het gaat om de derde editie van Winterpret. Vorig jaar trok het evenement bijna twee miljoen bezoekers en de organisatoren hopen dit jaar minstens evenveel volk te trekken. Ze rekenen daarvoor op dezelfde formule. Een succes, want de Britse touroperators verkozen Winterpret en zijn kerstmarkt tot de meest originele van heel Europa.