Hond in rolstoel krijgt invaliditeitspasje in Duitsland

Duitse autoriteiten hebben vrijdag een invaliditeitspasje toegekend aan een keffertje in een rolstoel.

Belga

De achtjarige Teddy, een ruwharige teckel, kan vanaf nu vrij en zonder leiband rondrollen in zijn hondenrolstoel in alle publieke parken in het Duitse kuuroord Bad Homburg.

Teddy's eigenaar, Andreas Bock, moet wel altijd het invaliditeitspasje van zijn mobiele viervoeter bij zich hebben om problemen met dierencontroleurs te vermijden. Eerder deze week zorgde een incident met Teddy voor vrij beschamende krantenkoppen in heel Duitsland.

De 43-jarige Bock was met zijn hond aan het wandelen in een park in Bad Homburg toen dierentoezichters Bock een boete gaven omdat Teddy geen leiband droeg.

Door een letsel aan de ruggengraat kan Teddy zijn achterpoten niet gebruiken. Daarop heeft zijn spitsvondig baasje een apparaat met twee wielen ineengeknutseld dat vastgemaakt moet worden aan de achterpoten van de kreupele hond. Het dier kan zichzelf dan vooruit rollen door zijn voorpoten te gebruiken.

"Ik kan hem echter niet aan een leiband houden," vertelde Bock nadat hij een boete had gekregen van 12 euro. "Teddy kan goed overweg met zijn geïmproviseerde rolstoel, maar ik ben bang dat een leiband verstrikt zou raken in de wielen, zodat Teddy zou vallen en zich nog erger zou verwonden".

Tv-beelden van Teddy die vrolijk ronddartelde op zijn twee poten en twee wielen, zorgde voor heel wat kwade reacties van kijkers over bureaucratische bekrompenheid over leibandwetten.

"Een kreupele hond van middelbare leeftijd is geen bedreiging voor de mensen", vertelde zijn baasje tegen reporters. "Teddy zal geen baby's kwaad doen. Het is mogelijk dat hij hen doodlikt, maar hij kan in geen geval iemand kwaad doen", aldus Bock.

De lokale autoriteiten werden overstelpt met telefoontjes en brieven en gaven de dierentoezichters een uitbrander. Ze bestelden ook het invaliditeitspasje voor de kreupele keffer.

Nu in het nieuws