"Geen concreet scenario voor vereenvoudiging KBC-groep"

"In realiteit ligt nog geen enkel scenario in verband met een mogelijke structuurwijziging op tafel, laat staan dat er al enige voorkeur is uitgesproken voor een scenario."

Belga

Dat zegt Luc Philips, gedelegeerd bestuurder van Almanij, in reactie op een bericht in De Standaard dat KBC Group zinnens is om Almanij op te doeken via een overname of fusie.

"De markt klaagt al enkele jaren over de nadelen van de bestaande groepsstructuur van Almanij en KBC. In dat verband onderzoeken wij, nu iets schematischer dan vroeger, of een vereenvoudiging nuttig kan zijn. Maar dit onderzoek loopt pas enkele weken en ik heb er nog geen enkel resultaat van gezien.", aldus Philips.

Door het verdwijnen van een onnodige tussenholding vereenvoudigt de KBC-structuur, neemt het aantal vrij verhandelbare aandelen fors toe en kan KBC zijn plaats opeisen in Europese indexen zoals de EuroStoxx50, of in andere indices aan belang winnen. De groep wordt ook aantrekkelijker voor Angelsaksische investeerders.

Almanij heeft nu nog 67,2 procent van KBC. Het is de bedoeling dat na de omruiloperatie circa 50 procent van KBC in vaste handen zit. De huidige structuur is in de ogen van internationale investeerders complex en zelfs provincialistisch, zo schrijft de krant nog.