Geen sporen van vergiftiging bij Yasser Arafat

Bij de toxicologische onderzoeken die in Frankrijk werden uitgevoerd op de overleden Palestijnse president Yasser Arafat zijn geen sporen van vergiftiging teruggevonden. Dat heeft Arafats neef, Nasser al-Qidwa, maandag verklaard in Parijs.

Belga

"Ik heb nog niet de tijd gehad om dit document te bestuderen (...) maar er staan twee punten centraal: er is geen duidelijke diagnose over de oorzaak van het overlijden en er is geen spoor van vergif teruggevonden tijdens de toxicologische onderzoeken", zo stelde al-Qidwa. Sinds de dood van de Palestijnse leider circuleren er hardnekkige geruchten in de Palestijnse en Arabische wereld dat Arafat werd vergiftigd door Israël.

Al-Qidwa, die ook Palestijns ambassadeur bij de VN is, verklaarde voorts dat hij het medisch dossier maandagmorgen had gekregen van de dienst Gezondheid van het Franse leger en dat het 558-tellende dossier ook röntgenfoto's bevat. "Yasser Arafat behoort niet toe aan een persoon of een familie, maar aan de gehele Palestijnse bevolking. Ik zal het rapport overmaken aan de Palestijnse Autoriteit en een comité dat werd aangeduid om het dossier te bestuderen", zo klonk het nog.