"Prijsaanbod sommige stroomleveranciers te flatterend"

Bepaalde elektriciteitsleveranciers laten hun prijsaanbod via de eigen website beter uitschijnen dan wat in de vergelijking op de Vreg-website terug te vinden is.

Belga

Dat zegt de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (Vreg) maandag. Consumenten worden hierdoor op het verkeerde been gezet, aldus de Vreg.

Het is de bedoeling van de Vreg om de bestaande marktsituatie correct weer te geven in haar vergelijking tussen prijzen en contractuele voorwaarden. Er wordt steeds rekening gehouden met de recentste beschikbare informatie die met zekerheid bekend is.

Maar, aldus de Vlaamse regulator, blijkbaar maken sommige leveranciers op hun websites hun prijsberekening op basis van elementen die tot een "flatterende" voorstelling van de prijs leiden. Zo maken ze bewust gebruik van de gemiddelde waarde van parameters voor het jaar 2003. Door de stijgende energieprijzen zijn die parameters intussen echter sterk gestegen. En een leverancier maakt gebruik van distributienettarieven die nog maar zijn ingediend, terwijl die nog moeten worden goedgekeurd.