Grouwels moet spitsroeden lopen na uitspraak over Vlaams Belang

Print
Brussels staatssecretaris Brigitte Grouwels (CD&V) is vrijdag in het Brussels parlement onder vuur komen te liggen na haar uitspraken over het Vlaams Belang. Zij zou in een uitzending op Télé Bruxelles verklaard hebben dat ze interessante en positieve elementen zag in het programma van de kersverse partij, een uitspraak die de Franstalige partijen maar matig konden smaken.
Franstalige parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie eisten dat ze haar verklaringen in het parlement openlijk zou intrekken. MR-vertegenwoordiger Didier Gosuin merkte op dat het Vlaams Belang uit een partij stamt die veroordeeld werd voor racisme en die het Brussel gewest teniet wil doen. Als Grouwels haar verklaring niet intrekt, is er voor haar geen plaats in de Brusselse regering, meende hij. MR-fractieleider Jacques Simonet vond dat zij of minister-president Picqué hun conclusies moeten trekken als ze haar uitspraak niet intrekt.
Maar ook de meerderheidsvertegenwoordigers hekelden de uitspraak. Rachid Madrane (PS) eiste dat Grouwels zou beloven nooit te zullen samenwerken met het Vlaams Belang en dat ze het cordon sanitaire zou bevestigen.

.

Nu in het nieuws