Paard schopt overvaller

Gered door 'Sir Jimmy the 42nd', die nu al is uitgeroepen tot 'superpaard'. Sharmilla Algoe uit Hellevoetsluis kan nog maar nauwelijks bevatten hoe haar paard met twee rake trappen een gewapende berover op de vlucht joeg.

GPD

Zoals vrijwel iedere avond reed de 22-jarige amazone woensdag over de Amnesty Internationallaan in Hellevoetsluis. "Ik dacht al, waarom loopt mijn paard niet gewoon rustig langs de berm." Ze vermoedt dat het dier het gevaar al 'rook', want uit de bosjes sprong plotseling een man met een keukenmes. De berover, met een verwarde blik en gekleed in korte broek, had het voorzien op haar mobiele telefoon.

Voordat ze het wist, was Sharmilla van haar paard getrokken. "De man hield met zijn rechterhand het mes tegen mijn keel en met de andere hand hield hij mijn paard vast," vertelt ze. Toen ze haar belager in tranen toeschreeuwde dat ze geen mobiel bij zich had, liet de man het paard los om haar zakken te doorzoeken. Op dat moment sloeg Jimmy toe. "Mijn paard ging op zijn achterpoten staan en gaf die man een keiharde trap. Dat was heel goed gemikt, want ik lag er net onder," vertelt ze. Om het werk af te maken, kreeg de geschrokken overvaller een tweede oplawaai. "Daarna ging het paard boven mij staan, om mij te beschermen."

De berover ging er zonder buit vandoor. De politie, die de zaak hoog opneemt, heeft de dader nog niet kunnen vinden.

Hoewel ze het dier door en door kent, verbaast Sharmilla zich nog steeds over het heldhaftig optreden van haar paard. "Je zou zeggen dat een paard zich rot schrikt en terug naar de stal rent. Maar Jimmy had door dat hij iets moest doen, anders zou het met mij niet goed zijn afgelopen."

Nu in het nieuws