Stad Lier koopt stadion eersteklasser Lierse niet

Print
De stad Lier gaat het voetbalstadion van eersteklasser Lierse niet kopen. Dat besliste het schepencollege van Lier donderdagavond.
Al moet de beslissing wel nog op maandag 29 november door het gemeentebestuur bekrachtigd worden. De club wilde het stadion aan de stad verkopen om zo meer financiële ademruimte te krijgen en opnieuw gezond te worden.

De verkoop van het patrimonium zou de club 5,4 miljoen euro opgeleverd hebben, maar uit een onderzoek van het auditbureau Ernst & Young, aangevraagd door de stad, bleek afgelopen dinsdag dat de club zelfs met een verkoop nog steeds diep in de schulden zou zitten.
"Bovendien", meldde het stadsbestuur in een persbericht, "zijn er nog grote kosten aan de infrastructuur, waardoor het stadion minstens 7,9 miljoen euro zou kosten aan de stad of even veel als het jaarlijkse belastingsinkomen in Lier."
Lierse, dat in 1997 nog landskampioen werd, had in het voorjaar al grote problemen om een licentie voor dit seizoen te behalen, en het ziet er naar uit dat dat ook dit jaar weer het geval zal zijn.

"Onze club nam kennis van het persbericht verzonden door de stad Lier. Het is duidelijk dat wij zeer verontwaardigd zijn over de inhoud ervan. Wij zullen morgen na overleg een officile reactie geven via onze clubwebsite", meldde het clubbestuur op de website van de club.

.

Nu in het nieuws