Moord De Preeuw: Nederland vraagt uitlevering verdachte

Het gerecht in Den Haag vraagt het Duitse gerecht van Neubrandenburg voor de uitlevering van een 27-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van de moord op Tony De Preeuw uit Turnhout.

Belga

De Rotterdammer werd vorige week samen opgepakt met een 24-jarige Duitser in de Duitse stad Parchim. Dat vernam Belga van het gerecht in Den Haag.

Tony De Preeuw verdween op zondag 7 november in Turnhout. Zijn lichaam werd een dag later vermoord teruggevonden op een strand in Katwijk. Exact een week na de verdwijning, op zondag 14 november, werden de twee verdachten opgepakt. De 24-jarige Duitser en de 27-jarige Rotterdammer werden opgepakt in Parchim toen ze rondreden in de wagen van De Preeuw.

De jonge Duitser, die samen met twee andere kompanen in augustus ook al een roofmoord pleegde in Duitsland, ging later over tot bekentenissen. Hij verklaarde de moord samen met de Nederlander gepleegd te hebben. Op het moment van de arrestatie waren de twee al verdacht, want de politie had videobeelden van een camerabewaking van een bank in Baarle-Nassau waar de verdachten geld probeerden af te halen met de bankkaart van De Preeuw.

Het Nederlands gerecht in Den Haag heeft de uitlevering gevraagd van de Rotterdammer. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet duidelijk. De twee worden verdacht van diefstal met geweld, ontvoering en moord. Over een motief is nog niets bekend, maar alles wijst op een roofmoord.

Nu in het nieuws