Antwerps-Limburgs drugsnetwerk opgerold

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een drugsleverancier uit Antwerpen, zijn kompaan en twee Limburgse drugsdealers aangehouden en opgesloten voor het dealen van cocaïne.

Voor het opdoeken van het drugsnetwerk werkten de lokale recherches van de politiezones West-Limburg en Heusden-Zolder samen met de GDA van Hasselt. Dagelijks werden tweehonderd klanten van hun dosis cocaïne voorzien. De vier arrestaties dateren al van begin november, maar zijn pas vrijdag bekendgemaakt.

Een Limburgse pion in het netwerk werd al een tijdje geobserveerd door de speurders. Op het ogenblik dat die een partij drugs overhandigd kreeg door zijn leverancier, grepen de onderzoekers in. De leverancier, een Marokkaan uit Antwerpen, en zijn kompaan uit Antwerpen, werden gearresteerd.

De twee Limburgse drugsdealers van Turkse afkomst zorgden ervoor dat de cocaïne in de provincie verdeeld werd. Zo kwam de cocaïne bij de tweehonderd vaste klanten terecht. Bij de actie werden 1 kilogram cocaïne, 52.000 euro cash geld, zeventien gsm-toestellen, telefoonkaarten en verboden wapens in beslag genomen.

Nu in het nieuws