Onderarmen Maurits Impe uit Leie gevist

Print
In de Leie in Kortrijk werden de onderarmen gevonden van Maurits Impe (35). De Merksemnaar was al bijna drie weken vermist. Of het om moord gaat, wie dan de dader is, wat zijn motief is, en hoe de stoffelijke resten van Impe in Kortrijk terechtkwamen, is nog onduidelijk.
BR>
Maurits Impe (35), Maurice voor de vrienden, woont in Merksem boven zijn ouders. Hij ging zondagavond 24 oktober ll. vissen in de buurt van de Noordkasteelbrug in de Antwerpse haven. Of hij daar geraakte en ook effectief zijn hengel in het water gooide, is niet duidelijk. Zeker is dat hij rond middernacht thuis zou zijn, maar niet kwam opdagen.
Hij verplaatste zich in een grijze Citroën BX met Nederlandse nummerplaten, maar ook dat voertuig werd nergens teruggevonden. Nadat de politie eerst enkele pistes had onderzocht, werd woensdagavond een opsporingsbericht verspreid via televisie.
Donderdag kreeg Maurits’ familie slecht nieuws te horen. Zijn onderarmen waren gevonden langs de Leie in Kortrijk. De eerste werd zondag al aangetroffen, de tweede woensdag. Na onderzoek bleek het om de onderarmen van de vermiste Maurits Impe te gaan. Ze werden geïdentificeerd aan de hand van de trouwring en de vingerafdrukken.
Donderdag al werd in de Leie volop gedregd naar het stoffelijk overschot van Maurits Impe. Hoe hij terecht kwam in de Kortrijkse regio, is nog onduidelijk. Of het om moord of om een ongeval gaat, moet blijken uit verder onderzoek.
Bronnen geven mee dat het waarschijnlijk om moord gaat.

.

Nu in het nieuws